Προφίλ

Ο Γιάννης Βασιλείου ασχολείται με την ιππασία από το 1983. Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιους αγώνες υπερπήδησης εμποδίων από το έτος 1985, ενώ το 1987 κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθληττή Ελλάδος στην κατηγορία εφήβων.

Το 1989 έφυγε για την Αγγλία για να σπουδάσει Αθλητική Επιστήμη (Bsc Sports Science).
Παράλληλα ασχολή8ηκε με το σχεδιασμό διαδρομών για αγώνες υπερπήδησης εμποδίων, όπου πήρε και πτυχείο αναγνωρισμένου σχεδιαστή από την Βρετανική Ομποσπονδία Ιππασίας.

Το 1994 ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να δουλεύει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας όπου και παρέμεινε για 6 χρόνια. Ήταν κυρίως υπεύθυνος για την διοργάνωση των αγώνων, τον σχεδιασμό των διαδρομών υπερπήδησης εμποδίων, καθώς και για την οργάνωση όλων των μεταφορών των αλόγων, των Εθνικών μας ομάδων.

Το 1996 ο Γιάννης αγόρασε το πρώτο του φορτηγό, για μεταφροά ίππων, καθώς σαδιακά αυξαυξανόταν η ζήτηση για την μεταφορά των αθλητικών αλλά και γενικής χρήσης αλόγων. Σιγά σιγά αυξήθηκε και η δραστηριότητα της εταιρείας του Γιάννη. Τα διεθνή ταξίδια διπλασιάστηκαν και μαζί τους διπλασιάστηκε και ο στόλος φορτηγών.

Το 2001 ίδρυσε τις δύο εταιρείες του Hellenic Equine Services με έδρα στην Ελλάδα και την Yiannis International Horse Transport με έδρα στο Βέλγιο.

Το 2003 οι δύο αυτές εταιρείες του μετέφεραν 1200 ιπποδρομιακά άλογα από τον παλιό ιππόδρομο στο Φάληρο, στις καινούριες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο για λογαριασμό της Φιλλίπου Ενωσης Ελλάδας. To έργο αυτό ολοκληρώθηκε σε 3 εβδομάδες.

Το 2004 οι εταιρείες ήταν υπεύθυνες για την μεταφορά των Αλόγων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, που έφτασαν αεροπορικώς στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Σήμερα η εταιρία έχει έξι φορτηγά τα οποία πραγματοποιούν συχνά ταξίδια από και προς την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Σουηδία, την Δανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Αγγλία την Ιρλανδία, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρία έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες δημοπρασίες πωλήσης καθαρόαιμων ίππων στην Αγγλία, Ιρλανδία και Γαλλία.